Ik kreeg een tijdje geleden een aantal gluten- & lactosevrije sinterklaasproducten van Damhert opgestuurd. In dit artikel lees je wat ik ervan vind.


Welke producten mocht ik testen?

Ingrediënten van deze pepernoten zijn: Maïszetmeel, suiker, plantaardige oliën en vetten (palm, kokos, raapzaad), aardappelzetmeel, teffmeel, water, speculaaskruiden (kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, piment, gember, koriander, foelie, kardemom), glucosestroop, invertsuikerstroop, emulgator (mono- en diglyceriden van vetzuren), zuurteregelaar (citroenzuur), rijsmiddelen (dinatirumfosfaat, natirumbicarbonaat), bakkerszout, kleurstof (caroteen).

Ingrediënten van deze speculaasjes zijn: maïszetmeel, plantaardige oliën en vetten (palm, kokos, raap), teffmeel, tagatesse 15% [D-tagatose (afkomstig van MELK)(39.9%), zoetstof (isomalt (39.9%)), voedingsvezels (inuline en oligosachariden), zoetstof (sucralose (0.02%))], water, scharrel EIwit, speculooskruiden (kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, piment, gember, koriander, foelie, kardemom), inuline, agavesiroop, rijsmiddelen (natriumbicarbonaat, dinatriumdifosfaat), aardappelzetmeel, bakkerszout, emulgatoren (mono- en diglyceriden van vetzuren), zuurteregelaar (citroenzuur), natuurlijke kleurstof (betacaroteen), conserveermiddel (kaliumsorbaat), stabilisator (xanthaangom). Kan sporen bevatten van NOTEN, SESAM en LUPINE.


Mijn eerste indruk …


De speculaasjes brachten me eerst erg in verwarring. Er staat niet heel duidelijk op vermeld of deze lactosevrij is, zoals je wel gewend bent van Damhert. Gelukkig gaf de website van Damhert snel duidelijkheid.

Op de pepernoten staat heel duidelijk vermeld dat ze zowel gluten- als lactosevrij zijn. De pepernoten zien er een klein beetje melig uit. De speculaasjes daarin tegen zien er echt heel smaakvol uit!


Wat vind ik ervan …


De pepernoten vind ik qua smaak goed! Qua structuur vind ik ze erg melig en korrelig. Deze pepernoten zijn wel prima te gebruiken in bijvoorbeeld een taartbodem.

De speculaasjes vind ik erg lekker qua smaak! Ook de structuur van de speculaasjes doen me een beetje denken aan de speculaasjes van eerder. Aan deze speculaasjes zit een iets sterkere speculaas smaak dan de pepernoten. En dat vind ik wel erg lekker! Deze zijn dan zeker een aanrader!

Tot slot ….


Binnenkort ga ik nog een recept ontwikkelen met deze producten. Hou mijn site in de gaten!

Wil jij nou ook al deze producten kopen? Op de website van Damhert kun je ze bestellen of vind je de verkooppunten.

Dit artikel bevat producten die ik opgestuurd kreeg om te testen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *