glutenvrije drop

Een tijdje geleden ontving ik een pakket met 4 smaken van Klepper & Klepper – De Beste Drop Ooit. In dit artikel vertel ik je meer over deze drop en wat ik ervan vind.


Klepper & Klepper – De Beste Drop Ooit … Welke smaken?

Ik kende een aantal smaken van Klepper & Klepper al, maar ik wist het verhaal erachter nooit. De Beste Drop Ooit is 6 jaar geleden (in 2015) ontwikkeld, ter ere van het 25-jarig bestaan van de markt in Alkmaar. Met zoveel ervaring wist hij precies wat hij zelf lekker vindt en wat de mensen lekker vinden. Klepper Senior wilde toen een cadeautje geven aan de mensen. In eerste instantie zou het drop alleen een jubileum uitvoering zijn. 6 Jaar geleden zag Klepper Junior meer in deze drop. En zo ontstonden er uiteindelijk tot op de dag vandaag 4 smaken drop, die allemaal glutenvrij en zonder gelatine zijn.

Wil je meer over het ontstaan van deze drop lezen, kijk dan snel op de site.

Ik kreeg deze 4 smaken opgestuurd (mildzout, volzoet, honing en laurier) en die test ik natuurlijk als drop liefhebber met liefde!


De test …


Mild zout


De eerste smaak die ik testte was de mild zoute variant. Ik ben dol op zoute drop, dus erg benieuwd naar deze variant. De smaak is inderdaad mild zout en erg lekker vind ik!

Een leuk weetje bij deze drop is dat het gemaakt is met Keltisch zeezout. Keltisch zeezout is niet geraffineerd en behoudt daardoor alle aanwezige mineralen.

Vol zoet

klepper en klepper


Deze variant kende ik al. Normaal ben ik niet zo van de zoete drop, maar deze vind ik wel erg lekker. Het is een redelijk stevig dropje, waarbij de zoete smaak niet enorm overheerst. De smaak blijft lang in je mond hangen, wat ik persoonlijk altijd wel erg lekker vind.

En wist je dat het hele drop verhaal met deze smaak is begonnen?

Laurier

klepper en klepper


Daarna testte ik de nieuwste variant van dit merk. De smaak laurier. Toen ik dit dropje in de mond stopte dacht ik eerst, hmm wat is dit voor smaak. Maar daarna komt er een smaakexplosie van laurier. Ik vind hem persoonlijk wel een beetje heftig, maar mensen in mijn omgeving die hem hebben getest vinden hem wel erg lekker.

Honing

klepper & klepper


De laatste smaak die ik testte was de smaak honing. En ik moet zeggen, ik was echt enorm verrast! Dit dropje vond ik heel puur smaken, alsof je een lepel honing in je mond stopt. Dus ik ging opzoek naar de informatie over dit dropje en wat blijkt ….er zit pure honing uit de Biesbos in. En ik moet zeggen, normaal vind ik honingdrop vrij chemisch, maar dat is bij deze absoluut niet het geval. Ik ben stiekem honingdrop gaan waarderen 🙂


Conclusie …

glutenvrij drop


In het begin moest ik even wennen aan de zachtere structuur van de drop, maar dat komt ook omdat er geen gelatine wordt gebruikt. Waar ik normaal een halve zak drop in een keer op at, geniet ik bij deze drop van elk dropje.

Ze zeggen wel dat dit “de beste drop ooit” is, maar ik kan zeggen dat dit ook wel klopt! Ik vind het hele pure drop en dat kan ik waarderen! Vooral de mild zoute en de honing variant zijn bij mij erg favoriet!!


Tot slot …


De prijs van de drop ligt ongeveer tussen de €2,00 en €3,00 voor 200 gram.
Op de site van Klepper en Klepper vind je alle verkooppunten.

Dit artikel gaat over producten die opgestuurd zijn om te testen. Dit heeft geen invloed op de inhoud hiervan.

Voor meer inspiratie of producten, volg me ook op Instagram! Of kijk op mijn site bij de vorige reviewsGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *