Hoe leuk is het als bedrijven je een pakket opsturen om te testen. Afgelopen week kreeg ik een pakket binnen van het merk Nairn’s. In dit artikel vertel ik je wat ik van deze producten vind.

Nairn’s staat bekend om zijn glutenvrije en lactosevrije oats koekjes en oats crackers. En dit is ook wat ik mocht testen. Ik kreeg een pakket binnen met 4 soorten biscuit breaks, 2 pakken met oats flatbreads en 2 soorten oats crackers. Een deel van de producten kende ik al en heb ik standaard in huis. Maar een aantal smaken waren voor mij ook nieuw.
Informatie over de producten en verkooppunten vindt je hier.

De uitstraling

De verpakkingen van Nairn’s stralen vrolijkheid uit. Elke smaak heeft een andere vrolijke kleur. I’m loving it! Hier word ik al blij van ­čÖé De producten zitten per portie verpakt, zodat je ze ook makkelijk mee kan nemen.

Productinformatie Biscuit breaks

Ingredi├źnten van de biscuit breaks oats, blueberry & raspberry:
Glutenvrije volkoren haver (64%), duurzame palmolie, bruine basterdsuiker, blauwe bessen (3,5%)(blauwe bes, suiker, zonnebloemolie), tapiocazetmeel, deels ge├»nverteerde suikersiroop, Lyles golden syrup, rijsmiddelen (natriumcarbonaat, ammoniumbicarbonaat), stukjes framboos (1%)(framboos, appelsapconcentraat, appelpoeder, citrus pectine), krenten (1%)(krenten, zonnebloemolie), zeezout, natuurlijke smaakstoffen. Kan sporen bevatten van melk en noten.

Ingredi├źnten van de biscuit breaks oats, stemgember zijn:
Glutenvrije volkorenhaver (88%), duurzame palmolie, Demarara suiker, stemgember (8,3%) (stemgember, suiker), gemberpoeder, tapiocazetmeel, rijsmiddelen (ammoniumbicarbonaat, natriumbicarbonaat), invertstroop, zeezout. Kan sporen bevatten van melk

Ingredi├źnten van de biscuit breaks oats, dark chocolate & coconut zijn: 
Glutenvrije volkoren haver (60%), duurzame palmolie, pure chocolade snippers (10%)(suiker, cacaomassa, cacaoboter, emulgator: sojalecithine, natuurlijk vanille aroma), demerara suiker, gedroogde kokosnoot (5%), tapiocazetmeel, bietenstroop, rijsmiddelen (natriumbicarbonaat, ammoniumbicarbonaat), natuurlijk aroma, zeezout.

Ingredi├źnten van de biscuit breaks oats, syrup zijn:
Glutenvrije volkorenhaver (72%), duurzame palmolie, suiker, invertstroop 5%, tapioca zetmeel, rijsmiddel: dubbelkoolzure soda, zeezout.

Wat vind ik ervan …

Ten eerste wil ik even vermelden dat deze koekjes sporen van melk kunnen bevatten. Zelf krijg ik hier geen last van, maar je moet zelf beoordelen of jij dit wel of niet kan hebben in je dieet.
Ondanks dat het allemaal haverkoekjes zijn, hebben ze toch allemaal een hele eigen smaak.

Het koekje met de syrup smaak doet me denken aan de glutenvolle haverkoekjes die ik voor mijn diagnose wel eens at. Dit vind ik een heerlijk neutraal koekje, die zowel bij de thee als bij de koffie heerlijk is.

Het tweede koekje dat ik testte is die met donkere chocola en kokos. Dit is toch wel echt mijn favoriet! Ik blijf ondanks mijn lactose-intolerantie nog wel een chocoladefanaat ­čÖé Kleine stukjes chocola met een vleugje kokos.

Het koekje met de blauwe bessen en framboos vind ik wel lekker, maar ik vind het jammer dat de blauwe bessen en frambozen een heel klein beetje taai zijn. De smaak is wel echt heerlijk!

En als laatste het koekje met de stemgember. In eerste instantie proef je de gember niet heel goed, maar daarna komt er een smaakexplosie van gember. Ik hou gelukkig wel van gember, maar als je dat niet doet, dan is het koekje wel heftig!

Productinformatie flatbreads

Ingredi├źnten van de flatbread original zijn:
Glutenvrije volkoren haver (79%), tapiocazetmeel, duurzame palmolie, maïszetmeel, honing, rijsmiddel, ammoniumbicarbonaat, zeezout.

Ingredi├źnten van de flatbreat rosemary & sea salt zijn:
Glutenvrije volkoren haver (75%), tapiocazetmeel, duurzame palmolie, maïszetmeel, honing, rozemarijn (2%), zeezout (2%), rijsmiddel, ammoniumbicarbonaat

Wat vind ik ervan …

De flatbreads zijn haver crackers die het prima doen bij de lunch. De smaak rozemarijn met zeezout kende ik al en deze is echt favoriet bij mij. Vooral in combinatie met hoemoes vind ik dit een heerlijke hartige cracker.

Maar er is nu nog een nieuwe smaak. De original. Maar om heel eerlijk te zijn vind ik deze een beetje saai. De structuur van de cracker is lekker, maar ik mis een beetje de “body” die de rozemarijn met zeezout wel heeft.

Productinformatie wholegrain crackers

De ingredi├źnten van de wholegrain crackers zijn:
Volkoren glutenvrije Haver (86%), Duurzame Palmolie, Ma├»szetmeel, Rijsmiddel (Ammoniumbicarbonaat), Zeezout, Honing.

De ingredi├źnten van de super seeded wholegrain crackers zijn:
Glutenvrije volkorenhaver (79%), zaden (12%), [bruin lijnzaad, gierst, chia (salvia hispanica)], duurzame palmolie, maïszetmeel, zeezout, rijsmiddel (ammoniumbicarbonaat), honing

Wat vind ik ervan …

Deze 2 soorten waren mij ook al bekend en heb ik regelmatig in huis. De crackers zitten per 6 verpakt en zijn perfect als tussendoortje. Beide smaken vind ik erg lekker! Maar mijn voorkeur ligt toch meer bij de super seeded. Maar beide smaken zijn een aanrader om in huis te halen!

Tot slot

Ben je nou ook nieuwsgierig geworden naar dit merk. Kijk dan op de facebookpagina of website van Nairn’s voor meer informatie.

Wil je nou meer product reviews lezen over producten die ik heb getest? Hier vind je meer product reviews.

2 thoughts on “Review Nairn’s producten”

  1. Hhmmm ik krijg er honger van! Vooral dat flatbread met rozemarijn klinkt erg lekker…. wat heb jij erop? Ei met hoemoes??

    1. Dank je! Er zit eigen gemaakte eiersalade op. Recept staat online onder kopje lunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *