poppadoms

Ik kreeg een tijdje geleden 4 smaken van Poppadoms opgestuurd. In dit artikel lezen jullie wat ik ervan vind.

De eerste indruk

De verpakkingen zien er erg stijlvol uit. Drie smaken zitten in een handige bus en 1 smaak in een zakje.

Poppadoms is een Oosterse snack dat gemaakt wordt van linzen. Ze zien er luchtig en krokant uit. En als je de bus openmaakt komt er al een heerlijke kruidige geur je tegemoet.

Even een paar leuke weetjes voor als je bewust op je voeding let:
– De Poppadoms Sweet Chilli Lentil Chip van Uncle Saba’s kent haar oorsprong in Maleisië en is een glutenvrije linzenchips met een lekkere sweet chilli smaak. De chips zit in een zakje van 50 gram en bevat meer eiwit en vezel dan reguliere chips!
– Deze Poppadoms bbq chips van Uncle Saba’s heeft een heerlijke barbeque smaak en is verpakt in een zakje van 50 gram. De chips bevat minder koolhydraten en verzadigd vet dan reguliere chips en juist meer eiwit en vezels.
– De Poppadoms Tomato Lentil Chip van Uncle Saba’s uit Maleisië is chips op basis van linzen met een tomatensmaak. Je vindt de glutenvrije chips in een zakje van 50 gram. De chips van Poppadoms bevat minder koolhydraten en minder verzadigd vet dan reguliere chips!
– De Poppadoms Original Lentil Chips van Uncle Saba’s uit Maleisië is glutenvrije linzenchips met een naturel smaak, verpakt in een zakje van 50 gram. De chips bevat meer eiwit en vezel dan reguliere chips en juist minder koolhydraten verzadigd vet.


Productinformatie

Ik kreeg de smaken tomaat, original, barbecue en Sweet Chilli opgestuurd om te testen.

De ingrediënten van de smaak tomaat zijn: Linzen, palmolie, zout, asafoetida, komijnzaad, ajowanzaad, kruiden (erwtenmeel, tomaat aroma, suiker, smaakversterker). 

De ingrediënten van de smaak original zijn: Linzen, palmolie, zout, asafoetida, komijnzaad, ajowanzaad, kruiden (erwtenmeel, suiker).

De ingrediënten van de smaak barbecue zijn: Linzen, palmolie, zuiveringszout, rijstmeel, zout, asafoetida, komijnzaad, ajowan, barbecue kruiden (suiker, maltodextrine (E1400), smaakversterker zoals gistextract en I+G (E635), tarwezetmeel(glutenvrij), specerijen zoals uienpoeder, knoflookpoeder, natuurlijke kleur zoals paprikaextract (E160C), citroenzuur en capsicum extract.

De ingrediënten van de smaak Sweet Chilli zijn: linzen, palmolie, zuiveringszout, rijstmeel, zout, asafoetida, komijnzaad, ajowan, carambole zaden, sweet chilli kruiden (suiker, kruiden, smaakversterkers zoals gistextract, maltodextrine (E1400), natuurlijke kleur zoals paprikaextract (E160C), capsicum extract, steviolglycosiden).

Wat vind ik ervan

De structuur van de chips is knapperig en krokant. Maar tegelijkertijd ook luchtig. Maar de benaming van chips is misschien niet terecht. Het is echt uniek in zijn structuur. Het is geen chips, maar ook geen crackertje.

De smaken vind ik allemaal bijna allemaal lekker, alleen vind ik de barbecue smaak een “chemisch”. Maar met een heerlijke avocadodip smaakt hij prima!

Mijn favoriet om bij de maaltijd te eten is de original. Hij is lekker neutraal, waardoor de smaak van je maaltijd tot zijn recht blijft komen.

Om zo tussendoor te snacken, vind ik de smaak tomaat het lekkerste. Niet te overheersend, maar wel goed gekruid!

Tot slot

Wil jij meer informatie over deze Poppadoms of wil je weten waar ze te koop zijn? Kijk dan snel op de website van Poppadoms.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *