gluten-lactosevrije doperwtjessoep

Een lekkere simpele maaltijd voor bijvoorbeeld de zondag boordevol met vitamientjes.
Door de doperwtjes is dit een licht zoette soep, die het doorgaans ook super goed bij kinderen doet. En ik serveerde hem met een stokbroodje.

Ingrediënten:
– 1 pak diepvries doperwtjes
– 1 bouillonblokje
– 0,75 l water
– 125 gram gerookte spekjes
– 1 ui
– 1 flinke lepel lactosevrije roomkaas
– lactosevrije margarine
– glutenvrij stokbrood

Bereidingswijze:
– Snij de ui in stukjes.
– Verhit de boter in een kookpan, let op dat je het vuur niet te hoog zet!
– Fruit de ui glazig.
– Voeg de doperwtjes toe en bak dit kort mee. Blijf goed roeren!
– Voeg het water en het bouillonblokje toe. En kook het geheel in ongeveer 10 a 15 minuten gaar.
– Bak ondertussen de spekjes knapperig.
– Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de spekjes en de roomkaas toe. En breng op smaak met wat peper.
– Serveer de soep met een stokbroodje.

Eet smakelijk!


One thought on “Doperwtjessoep met stokbrood”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *