Risotto met gesmoorde boontjes

Vorige week kreeg ik risotto van Italian Market om te proberen. Deze risotto at ik met gesmoorde boontjes met kip.

Risotto is niet moeilijk om te maken, maar het kost even tijd. Op een laag vuurtje, kleine hoeveelheden water toevoegen en continue roeren zorgt voor een mooie risotto.

Ingrediënten: (voor 3 personen)
– 1 verpakking risotto met rozemarijn.
– 650 ml water
– 100 ml witte wijn
– 600 gram sperzieboontjes
– 1 ui
– 1 blikje tomatenpuree
– 300 gram gekruide kippendij blokjes
– 1 zakje santen
– 2 theelepels kurkuma
– 50 ml water
– olie om in te bakken
– zout en peper naar smaak


Bereidingswijze:
– Maak de boontjes schoon. En kook deze beetgaar.
– Bereid de risotto volgens de verpakking.
– Snij de ui in kleine stukjes.
– Verhit de olie in een wok en bak de ui glazig.
– Voeg de kippendij blokjes toe en bak deze goudbruin.
– Voeg de kurkuma en tomatenpuree toe. En bak dit 2 minuten mee.
– Voeg de santen en 50 ml water toe. En laat de santen langzaam smelten. Blijf goed roeren!
– Voeg de boontjes toe en laat het geheel 5-6 min smoren.
– Voeg zout en peper naar smaak toe.
– Serveer met risotto.

Eet smakelijk!

One thought on “Risotto met gesmoorde boontjes en kip”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *