
Dit keer weer een stamppot met een twist. Ditmaal stamppot zuurkool met opgebakken spekjes, ananas en appel, gezoet met honing. 
Lekker en boordevol met vitamine c! 
Ingrediënten: (voor 3 personen)
– 1 kilo geschilde aardappelen
– 500 gram verse zuurkool
– 250 gram spekblokjes
– 1 appel
– 1 klein blikje ananasstukjes
– 1 eetlepel honing
– 3 saucijsjes
– margarine om in te bakken
– zout
Bereidingswijze:
– Breng de aardappelen in een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook. 
– Voeg wanneer het water kookt de zuurkool toe en kook het geheel in ongeveer 20 – 25 minuten gaar. 
– Verhit wat margarine in een braadpan en bak de saucijsjes rondom bruin. 
– Voeg wat water toe en laat de worstjes verder gaar sudderen. 
– Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in stukjes. 
– Bak de spekblokjes in een droge koekenpan bruin. 
– Voeg de ananasstukjes en de appel toe. En roerbak dit even mee. 
– Voeg de honing aan de spekjes en appel/ananas toe en roer alles door elkaar. 
– Giet de aardappelen af en stamp het geheel goed door elkaar. 
– Voeg de spekjes met appel/ananas toe en roer dit goed door de stamppot. 
– Serveer de stamppot met de worstjes. 
Eet smakelijk! 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
One thought on “Stamppot zuurkool met ananas en appel”