Dit keer weer een stamppot met een twist. Ditmaal stamppot zuurkool met opgebakken spekjes, ananas en appel, gezoet met honing.
Lekker en boordevol met vitamine c!

Ingrediënten: (voor 3 personen)
– 1 kilo geschilde aardappelen
– 500 gram verse zuurkool
– 250 gram spekblokjes
– 1 appel
– 1 klein blikje ananasstukjes
– 1 eetlepel honing
– 3 saucijsjes
– margarine om in te bakken
– zout

Bereidingswijze:
– Breng de aardappelen in een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook.
– Voeg wanneer het water kookt de zuurkool toe en kook het geheel in ongeveer 20 – 25 minuten gaar.
– Verhit wat margarine in een braadpan en bak de saucijsjes rondom bruin.
– Voeg wat water toe en laat de worstjes verder gaar sudderen.
– Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in stukjes.
– Bak de spekblokjes in een droge koekenpan bruin.
– Voeg de ananasstukjes en de appel toe. En roerbak dit even mee.
– Voeg de honing aan de spekjes en appel/ananas toe en roer alles door elkaar.
– Giet de aardappelen af en stamp het geheel goed door elkaar.
– Voeg de spekjes met appel/ananas toe en roer dit goed door de stamppot.
– Serveer de stamppot met de worstjes.

Eet smakelijk!

One thought on “Stamppot zuurkool met ananas en appel”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *