Wil je snel en simpel iets lekkers voor tussendoor? Dan zijn deze notenrotsjes wat voor jou! Binnen no-time heb je een lekker tussendoortje!

Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten in de koelkast

Ingrediënten:
– 100 gram gemengde noten
– 25 gram zonnebloempitten
– 150 gram pure chocola (ik gebruikte Swiss 78%)

Bereidingswijze:
– Hak de noten in grove stukken.
– Voeg hierbij de zonnebloempitten en roer dit goed door elkaar.
– Smelt de chocola au bain marie. (pan met een klein laagje water op het vuur, met daarin een kommetje waarin je de chocola laat smelten)
– Voeg de noten/pitten toe aan de gesmolten chocola.
– Bekleed een groot bord met bakpapier.
– Schep met een lepel kleine hoopjes van het mengsel op het bakpapier.
– Zet in de koelkast om hard te worden.

TIP: Mag je wel lactose? Dan kun je deze notenrotsjes ook met bijvoorbeeld melk of witte chocola maken. Of je gebruikt lactosevrije chocola.

Bewaar de rotsjes in een afgesloten doos.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *