Meestal hou ik van snel en simpel, maar bij een stoofpotje gaat kun je dat snel wel achterwege laten. Simpel is dit stoofpotje wel!

Bij een stoofpotje maak ik altijd een grotere hoeveelheid, zodat ik een deel kan invriezen voor een later moment. En dat scheelt dan weer tijd.

Dit lamsstoofpotje is toch wel een van mijn favoriete stoofpotjes. Je kan hem bij verschillende gerechten gebruiken. Hij smaakt heerlijk bij rijst, maar ook over bijvoorbeeld patat.

Ingrediënten: (voor grote pan)
– 1 stuk lamsvlees van ongeveer 600 gram
– 4 winterwortels
– 2 stengels bleekselderij
– 2 uien
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 potje fond (ik gebruikte de runderfond van Fundo)
– 300 cc groentebouillon
– 2 theelepels koriander
– 2 theelepels djintan (gemalen komijn)
– 1 theelepel djahé (gember)
– 1 cm verse kurkuma (of 2 theelepels gemalen kurkuma)
– zout / peper naar smaak
– tijm (voor garnering)
– plantaardige margarine om in te bakken
– 1 eetlepel arrowroot (of ander bindmiddel)
Voor bij de stoofpot:
– nachochips
– rijst of patat

Bereidingswijze:
– Smelt een klein stukje plantaardige margarine in een braadpan. Leg het lamsvlees in de pan en bestrooi deze met zout en peper.
– Bak het lamsvlees rondom bruin.
– Haal het lamsvlees uit de pan en leg deze even op een bord. Laat het braadvocht in de pan zitten, deze heb je straks nodig voor de groente!
– Schil de wortel en haal de draden van de bleekselderij af.
– Snij de wortel, bleekselderij en uien in stukjes.
– Bak de groente kort in de braadpan met het braadvocht.
– Voeg hierbij de tomatenpuree en de kruiden. Roer alles goed door!
– Leg het lamsvlees weer terug in de pan.
– Voeg nu de fond en de bouillon toe. Breng deze kort aan de kook.
– Zet nu de pan op een laag vuurtje en laat het geheel ongeveer 1,5 tot 2 uur sudderen. (roer wel heel af en toe even door de pan)
– Het vlees is gaar als je deze met een vork in kleine stukjes kan trekken.
– Haal het vlees uit de pan en trek deze in kleine stukjes.
– Doe de stukjes vlees weer in de pan.
– Voeg de arrowroot toe om het geheel een beetje in te binden. Laat dit even inkoken tot je stoofpotje de gewenste dikte heeft.
– Eventueel kan je nog wat peper en tijm toevoegen naar smaak.


Eet smakelijk!

Op een laag vuurtje langzaam laten garen!

Lamsstoof met basmatirijst en nacho’s


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.