asperges

Asperges, het witte goud. Het is er weer tijd voor! En wat is er heerlijker, dan het gewoon op de ouderwetse manier bereiden.

Ingrediënten:
– 4 grote asperges per persoon
– 2 eieren
– 2 plakjes ham per persoon
– 2 grote aardappelen
– klontje plantaardige margarine
– olie om in te bakken

Bereidingswijze:
– Schil de aardappelen en kook ze gaar.
– Schil de asperges en kook ze in ruim water in ongeveer 10 minuten, draai het vuur uit en laat ze nog 10 minuten in het hete water staan.
– Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard.
– Verhit de olie in een pan en bak de aardappeltjes goudbruin.
– Pel de eieren en leg deze in plakjes samen met de ham op het bord,
– Leg de asperges op het bord en smelt een beetje margarine.
– Giet de margarine over de asperges en breng op smaak met wat peper of nootmuskaat naar keuze.
– Serveer met de gebakken aardappeltjes.

Eet smakelijk!


One thought on “Asperges met ham, ei en aardappeltjes”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *