Gnocchi is een Italiaans aardappelproduct dat lijkt op pasta. Gnocchi kan je op vele manieren bereiden, maar wist je dat je deze ook ongekookt in de oven kan bereiden?
Ingrediënten:(voor 2 personen)
– 1 pak glutenvrije gnocchi (Albert Heijn)
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 150 gram kastanjechampignons
– 350 gram doperwtjes
– 1 blik tomatenblokjes
– 125 gram spekblokjes
– lactosevrije mozzarella
– 1 theelepel rozemarijn
– zout / peper
– olie om in te bakken
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Snij de ui in kleine stukjes en pers de knoflook uit.
– Verhit een klein scheutje olie in de pan. Bak de ui glazig.
– Voeg de spekblokjes en de knoflook toe en bak de spekblokjes ongeveer 5 minuten.
– Snij de kastanjechampignons in plakjes.
– Voeg de kastanjechampignons en doperwtjes toe aan de spekblokjes. En roerbak dit ongeveer 5 minuten mee.
– Voeg de rozemarijn en de tomatenblokjes toe en breng op smaak met wat zout en peper.
– Roer de gnocchi door de saus en giet alles in een ovenschaal.
– Snij de mozzarella in plakjes en leg deze over de gnocchi.
– Bak het geheel in ongeveer 10-15 minuten goudbruin op 200 graden.
Eet smakelijk!
One thought on “Gnocchi uit de oven”