Gehaktbrood met ei is heerlijk bij de warme maaltijd of op een broodje bij de lunch. En het is niet moeilijk om te maken!
Ingrediënten: (voor een gehaktbrood)
– 300 gram half om half gehakt
– 4 eieren
– 1 blikje tomatenpuree
– scheutje lactosevrije melk
– 1 ei
– 1 handje nachochips
– 1 ui
– 1,5 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel paprika poeder
– 2 theelepels peterselie
– zout en peper naar smaak
– olie om cakevorm in te vetten
– cakevorm
Bereidingswijze:
– Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard.
– Snij de ui in kleine stukjes.
– Meng de tomatenpuree met het ei en de lactosevrije melk.
– Maal de nachochips fijn.
– Doe het gehakt in een kom en voeg het tomaten/ei/melk mengsel erbij. Roer alles goed door.
– Voeg de gemalen nachochips en ui toe.
– Voeg tot slot de kruiden toe en kneed alles goed door elkaar.
– Pel de eieren.
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Vet een cakeblik in met een klein beetje olie.
– Leg de helft van het gehakt hier in en druk het goed aan.
– Maak een geultje in het gehakt en leg daar de eieren in.
– Leg de andere helft van het gehakt er bovenop. En druk alles stevig aan. Zorg dat de eieren goed onder het gehakt zitten.
– Bak het gehaktbrood in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
Eet smakelijk!
One thought on “Gehaktbrood met ei”