Glutenvrij gehaktbrood

Gehaktbrood met ei is heerlijk bij de warme maaltijd of op een broodje bij de lunch. En het is niet moeilijk om te maken!

Ingrediƫnten: (voor een gehaktbrood)
– 300 gram half om half gehakt
– 4 eieren
– 1 blikje tomatenpuree
– scheutje lactosevrije melk
– 1 ei
– 1 handje nachochips
– 1 ui
– 1,5 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel paprika poeder
– 2 theelepels peterselie
– zout en peper naar smaak
– olie om cakevorm in te vetten

– cakevorm

Bereidingswijze:
– Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard.
– Snij de ui in kleine stukjes.
– Meng de tomatenpuree met het ei en de lactosevrije melk.
– Maal de nachochips fijn.
– Doe het gehakt in een kom en voeg het tomaten/ei/melk mengsel erbij. Roer alles goed door.
– Voeg de gemalen nachochips en ui toe.
– Voeg tot slot de kruiden toe en kneed alles goed door elkaar.
– Pel de eieren.
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Vet een cakeblik in met een klein beetje olie.
– Leg de helft van het gehakt hier in en druk het goed aan.
– Maak een geultje in het gehakt en leg daar de eieren in.
– Leg de andere helft van het gehakt er bovenop. En druk alles stevig aan. Zorg dat de eieren goed onder het gehakt zitten.
– Bak het gehaktbrood in 40-45 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!

Gehaktbrood voor hij de oven in gaat
Glutenvrij gehaktbrood
Gehaktbrood nadat hij uit de oven komt



One thought on “Gehaktbrood met ei”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *