Een simpele maaltijd, zonder pakjes en zakjes maar toch ontzettend lekker!
Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 150 gram witte rijst
– 175 gram kipfilet
– 4 wortels
– 150 gram sperziebonen
– 2 theelepels kerrie
– 1 theelepel kurkuma
– 2 teentjes knoflook
– 1 ui
– zout en peper
– olie om in te bakken
Bereidingswijze:
– Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.
– Snij de kip en ui in blokjes. Pers de knoflook fijn.
– Schil de wortel en snij deze in plakjes.
– Kook de wortel met de sperziebonen beetgaar.
– Verhit wat olie in de pan en bak de kip, ui en knoflook rondom bruin.
– Voeg de kerrie, kurkuma toe aan de kip en bak deze kort mee.
– Voeg de wortels en sperziebonen toe en breng op smaak met wat zout en peper.
– Serveer de kip en groente met de rijst.
Eet smakelijk!
One thought on “Rijst met kip, worteltjes en sperziebonen”