Een snelle gezonde maaltijd hoeft niet moeilijk te zijn. In dit recept laat ik zien dat je binnen 20 minuten een gezonde, makkelijke maaltijd op tafel kan zetten.

Ingrediënten: (voor 2 personen)
– Half pak bruine rijstnoodles (ik gebruikte die van Terrasana)
– 250 a 300 gram kipfilet
– 1 paksoy
– 1 ui
– flinke scheut glutenvrije soja saus (ik gebruikte die van inproba)
– peper en zout naar smaak
– handje ongebrande cashewnoten

Bereidingswijze:
– Snij de kipfilet in blokjes.
– Snij de ui en paksoy in repen.
– Zet een pan water op het vuur voor de noodles.
– Fruit de ui in een beetje olie en bak vervolgens de kip bruin en gaar.
– Kook ondertussen de rijstnoodles volgens de verpakking. Dit is meestal maar 4 minuten.
– Als de kip gaar is, roerbak je de paksoy mee en voeg je een scheut soja saus naar smaak toe. De paksoy mag nog knapperig blijven! Eventueel kan je nog wat zout en peper toevoegen na smaak.
– Leg de noodles op een bord en schep daar de kip met paksoy bovenop.
– Garneer het geheel met de cashewnoten.

Eet smakelijk!

2 thoughts on “Bruine rijstnoodles met kip, paksoy en cashewnoten”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *