De tijd van “nieuwe” aardappelen is weer aangebroken. En bij “nieuwe” aardappelen smaakt een speklapje erg goed! Een simpele, maar heerlijke maaltijd dus!
Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 5 gekookte “nieuwe” aardappelen
– 2 gekruide speklapjes
– 2 stronken witlof
– 2 snack komkommers
– 10 cherry tomaatjes
– moster-dille dressing (hela)
– margarine en olie om in te bakken
Bereidingswijze:
– Snij de aardappels in dunne plakjes.
– Verhit wat olie en een beetje margarine in een pan (deze combinatie zorgt voor heerlijke krokante aardappels) en bak de aardappels op een laag vuur goudbruin.
– Verhit een koekenpan en bak de speklapjes in een droge pan aan beide kanten bruin. (er komt genoeg vet uit de speklapjes!)
– Snij de witlof doormidden en verwijder het hart. Snij de witlof in dunne repen.
– Snij de tomaatjes en komkommer in plakjes en doe deze door de witlof. Garneer met wat dressing.
Eet smakelijk!
One thought on “Gebakken aardappel met witlof en speklap”