De tijd van “nieuwe” aardappelen is weer aangebroken. En bij “nieuwe” aardappelen smaakt een speklapje erg goed! Een simpele, maar heerlijke maaltijd dus!

Ingrediƫnten: (voor 2 personen)
– 5 gekookte “nieuwe” aardappelen
– 2 gekruide speklapjes
– 2 stronken witlof
– 2 snack komkommers
– 10 cherry tomaatjes
– moster-dille dressing (hela)
– margarine en olie om in te bakken

Bereidingswijze:
– Snij de aardappels in dunne plakjes.
– Verhit wat olie en een beetje margarine in een pan (deze combinatie zorgt voor heerlijke krokante aardappels) en bak de aardappels op een laag vuur goudbruin.
– Verhit een koekenpan en bak de speklapjes in een droge pan aan beide kanten bruin. (er komt genoeg vet uit de speklapjes!)
– Snij de witlof doormidden en verwijder het hart. Snij de witlof in dunne repen.
– Snij de tomaatjes en komkommer in plakjes en doe deze door de witlof. Garneer met wat dressing.

Eet smakelijk!

One thought on “Gebakken aardappel met witlof en speklap”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *