Bietjes kun je heel goed combineren met fruit. In dit recept combineer ik het met wilde perzik. Wilde perzik heeft een nog zoetere smaak dan gewone perzik.

Ingrediƫnten: (voor 2 personen)
– 1 pakje voorgekookte rode bietjes
– 2 wilde perziken
– 3 grote aardappelen
– 2 gekruide speklapjes
– olijfolie
– zeezout en peper

Bereidingswijze:
– Boen de aardappelen schoon en snij ze in grove stukken.
– Kook de aardappelen met schil beetgaar. Laat ze even afkoelen.
– Verwarm de oven voor op 220 graden.
– Doe de aardappelen in een aluminium schaal. Besprenkel ze met olijfolie, zeezout en peper.
– Bak de aardappeltjes in ongeveer 15 minuten goudbruin.
– Bak ondertussen de speklapjes op een laag vuur aan beide kanten bruin. (bak ze in een pan zonder olie of boter!)
– Snij de bietjes en wilde perzik in kleine stukjes en meng deze door elkaar. Voeg een beetje gemalen peper toe.
– Serveer de bietjes met de aardappeltjes en de speklap.

Eet smakelijk!

One thought on “Aardappeltjes uit de oven, bietjes met wilde perzik en speklap”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *