Hollandse pot! Daar had ik echt zin in. Lekker snel en makkelijk, maar toch gezond! Dat kan met deze maaltijd.
Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 4 grote aardappelen
– 1 lente ui
– 2 gekruide procureurlapjes (ik gebruikte die van de Jumbo)
– 400 gram sperziebonen
– nootmuskaat
– zout
– olie en margarine om in te bakken
Bereidingswijze:
– Kook de aardappelen met een snufje zout gaar en laat ze afkoelen.
– Snij de aardappelen in plakjes.
– Verhit wat olie in de pan en bak de aardappeltjes op een laag vuurtje bruin. (Tip: roer de aardappeltjes pas om als ze aan een kant bruin zijn!)
– Maak de boontjes schoon en kook deze gaar.
– Verhit wat margarine in de pan en bak de procureur lapjes aan beide kanten bruin.
– Snij de lente ui in ringen en voeg deze toe aan de aardappeltjes. Bak dit kort mee.
– Giet de boontjes af en strooi er wat nootmuskaat over.
– Serveer de gebakken aardappeltjes met de boontjes en het procureur lapje.
Eet smakelijk!