In dit 9e deel zette ik weer een aantal producten voor jullie op een rijtje.
Sinds ik gluten- en lactosevrij moet eten is het voor mij een “sport” geworden om alledaagse producten te vinden die zowel gluten- als lactosevrij zijn.
AH kipgehakt balletjes
Ingrediënten van de kipgehakt balletjes zijn: 85% kippendijvlees, water, extract (specerijen, kruiden), glutenvrij paneermeel, rijstzetmeel, specerijen (o.a. selderij), zout, dextrose, gebakken ui, citrusvezel, rijstbloem, peterselie, rodebietenpoeder, koolzaadolie. Let op: Kan sporen van melk, lactose en mosterd bevatten. Bepaal zelf of je hier tegen kan.
Jumbo pindakaas Honey Crunch
Ingrediënten van de pindakaas Honey Crunch zijn: Pinda 65,3%, zonnebloemolie, dextrose, suiker, geheel gehard palmvet, zout, glucosefructosestroop, honing 0,1%
Zonnatura pure chocolade koeken
Ingrediënten van de Zonnatura pure chocolade koeken zijn: plantaardige oliën* (palm*, kokos*, zonnebloem*), kikkererwtenmeel* 12%, chocolade stukjes* 11% (cacaomassa*, rietsuiker*, emulgator: SOJAlecithine*), glutenvrij HAVERmeel*, maïszetmeel*, rietsuiker*, kokosbloesemsuiker*, tapiocazetmeel*, water, agavestroop*, EIWIT*, cacaopoeder*, bakkerszout, druivensapconcentraat*. *ingrediënt van biologische teelt. Kan sporen bevaten van melk, noten, sesam en lupine.
Bio Today Speculoospasta
Ingrediënten van de Bio Today Speculoospasta zijn: Zonnebloempitten* 57%, kokosnootsiroop*, raapzaadolie*, speculaaskruiden* 1% (cassiakaneel*, nootmuskaat*, steranijs*, kruidnagel*, foelie*, koriander*, cardamom*), zeezout, kaneel*, *= biologisch.
Let op: Ingrediënten kunnen nog wel eens wisselen, lees altijd goed de etiketten! Je bent hier zelf verantwoordelijk voor.
(Foto’s afkomsting van Jumbo, Albert Heijn)