![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2020/03/inspiratie-week-12.jpg)
Een nieuwe week en dus weer een nieuwe gluten- en lactosevrije productinspiratie. Deze week weer een aantal verrassende producten zoals kip knakworsten, pappadums of wat dacht je van de lactosevrije toetjes van Ehrmann?
Unox Knaks kip
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2020/03/kipknaks.jpg)
Ingrediënten van deze kip knaks zijn: Worstjes: kippenvlees¹ 38%, kippenseparatorvlees¹ 27%, rijstebloem, water, aardappelzetmeel, zout, erwtenvezel, stabilisator (E451,E452), rundercollageen, specerijen, raapzaadolie, verdikkingsmiddel E401, antioxidant E301, aroma’s, rookaroma, conserveermiddel E250., Opgiet: water, zout., ¹ = Beter Leven keurmerk 1 ster.
LET OP DAT JE HET GLAZEN POTJE PAKT, BLIKJE BEVAT GLUTEN!!
Pappadums
Ingrediënten van de pappadums naturel zijn: linzenmeel, koolzaadolie, zout,rijsmiddelen (calciumhydroxide, natriumcarbonaten,difosfaten). kan aardnoten (pinda’s) en noten bevatten.
Ingrediënten van de pappadums garlic & coriander zijn: linzenmeel, raapzaadolie, zout, knoflookpuree (3%), rijsmiddel (calcium oxide), kokosnootolie, rijstbloem, korianderblad (0,5%), natuurlijk aroma. Allergenenformatie: kan aardnoten (pinda’s) en noten bevatten.
Santa Maria Mango papaya salsa
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2020/03/salsa.jpg)
Ingrediënten van de deze salsa zijn: Water, exotisch fruit (mango (13%), papaja (7%)), appelpuree, suiker, gemodificeerd maïszetmeel, limoensap, rode paprika, ui, limoensappoeder, chilipeper, zout, alcoholazijn, kurkuma, gemberextract, natuurlijk aroma
AH Biologisch Tomatensoep in zak
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2020/03/soep.jpg)
Ingrediënten van deze soep zijn: groente* (61% tomaat, knolselderij, ui, wortel), water, raapolie*, 2% tomatenpuree*, 0,5% specerijen*, zout, rijstmeel*, champignonconcentraat, 0,1% kruiden* (o.a. 0,1% bieslook, selderij). EU/niet-EU Landbouw *Van biologische oorsprong.
Klene Dubbelzoute dobbelstenen suikervrij
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2020/03/drop.jpg)
Ingrediënten van deze dubbel zoute drop zijn: zoetstoffen (maltitolstroop, steviolglycosiden), geleermiddel (arabische gom (30%)), salmiakzout, gemodificeerd zetmeel, zoethoutwortelextract, plantaardige olie (kokos), kleurstof (plantaardige koolstof), natuurlijk aroma, glansmiddel (bijenwas).
Ehrmann high protein toetjes
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2020/03/toetjes1-700x157.jpg)
Ingrediënten van de chocolade pudding zijn: Magere melk, 8,5% melkeiwit, room, 1,8% cacao poeder, 0,2% magere cacao poeder, gemodificeerd maïszetmeel, lactase, verdikkingsmiddelen: carrageen, carboxymethylcellulose, zoetstoffen: acesulfaam-K, sucralose, natuurlijke aroma
Ingrediënten van de vanille pudding zijn: Magere melk, 8,5% melkeiwit, room, gemodificeerd maïszetmeel, lactase, verdikkingsmiddelen: carrageen, carboxymethylcellulose, kleurend saffloer concentraat, zoetstoffen: acesulfaam-K, sucralose, natuurlijke vanille-aroma, natuurlijke aroma
Ingrediënten van de caramel pudding zijn: Magere melk, 8,5% melkeiwit, room, gemodificeerd maïszetmeel, lactase, verdikkingsmiddelen: carrageen, natriumcarboxymethylcellulose, zoetstoffen: acesulfaam-K, sucralose, natuurlijke aroma, kleurstoffen: 150d, carotenen, zout
Alle 3 zijn lactosevrij door de toevoeging van lactase! Lactosegehalte >0,01g/100g
Let op: Ingrediënten kunnen nog wel eens wisselen, lees altijd goed de etiketten! Je bent hier zelf verantwoordelijk voor.
(foto’s afkomstig van AH en Jumbo)