Als je denkt dat stroopwafels alleen voor bij de thee of koffie zijn, heb je het mis. Stroopwafels doen het ook prima in een toetje, zoals bijvoorbeeld deze glutenvrije / lactosevrije panna cotta met stroopwafels.

Ik gebruikte de stroopwafels van Stroopwafel Uniek, omdat deze een unieke karamel smaak hebben en dit past erg goed bij dit toetje.

Ingredi├źnten: (voor 4 personen)
Voor de panna cotta:
– 500 ml lactosevrije slagroom
– 4 blaadjes gelatine
– 50 gram suiker
– 1,5 theelepel vanille suiker
– 4 stroopwafels (ik gebruikte de stroopwafels van stroopwafel Uniek)

Voor de topping:
– 2 stroopwafels (ik gebruikte wederom de stroopwafels van stroopwafel Uniek)
– Karamelsaus (recept vind je hier)

Bereidingswijze:
– Laat de blaadjes gelatine 10 minuten weken in een schaaltje koud water.┬á
– Breng in een pannetje de slagroom aan de kook.
– Voeg de suiker en vanille suiker toe en roer tot de suiker is opgenomen.
– Haal de pan van het vuur.
– Knijp de gelatine uit en voeg deze bij het slagroom mengsel. Blijf roeren tot de gelatine is opgelost.
– Snij 4 stroopwafels in kleine stukjes en verdeel deze per glas over de bodem.
– Schenk hier voorzichtig het slagroom mengsel over.
– Laat de glazen afkoelen tot het mengsel lauwwarm is.
– Dek ze vervolgens af en zet ze minimaal 3 uur in de koelkast.
– Je kan nu de karamelsaus maken, zodat deze nog even kan afkoelen. Het recept vind je hier.
– Giet een laagje afgekoelde karamelsaus over elk glaasje
– Snij de 2 stroopwafels in kleine stukjes en verdeel deze over de glaasjes.

Eet smakelijk!



2 thoughts on “Glutenvrije en lactosevrije panna cotta met stroopwafel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *