Wist je dat kapucijners naast veel vitamines en mineralen ook enorm veel vezels bevatten. En die vezels zijn erg belangrijk in je glutenvrije dieet. En deze maaltijd staat in no- time op tafel.

Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 1 pot jonge kapucijners
– 1 ui
– 100 gram spekblokjes
– 2 eetlepels mosterd
– 1 theelepel gemalen komijn
– 2 gekruide speklappen (ik gebruikte die van de Jumbo)
– 1 zakje ijsbergsla
– cherry tomaatjes
– sladressing (Hela)

Bereidingswijze:
– Bak de speklapjes op een laag vuurtje goudbruin.
– Snij de ui in halve ringen.
– Bak de spekblokjes met de ui goudbruin.
– Voeg de mosterd en gemalen komijn toe. Bak dit kort mee.
– Voeg de kapucijners toe en verwarm het geheel.
– Snij de tomaatjes in stukjes en meng deze met de ijsbergsla.
– Voeg de dressing toe.
– Serveer de kapucijners met de sla en speklap.

Eet smakelijk!

One thought on “Kapucijners met speklap en sla”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *