Ik had al veel gehoord over het glutenvrije brood van Bakker Leo. En nu mag ik het zelf testen. Maar dat is niet het enige. Ook jij kan dit broodpakket winnen!!!

Voordat ik glutenvrij en lactosevrij moest eten, was ik een echte broodeter! Maar sinds ik glutenvrij moet eten is dat echt een stuk minder geworden. Vaak kies ik voor alternatieven.

Toen ontdekte ik het glutenvrije en lactosevrije brood van Bakker Leo.”Glutenvrij brood met alle eigenschappen van traditionele Nederlandse broden.” Hmm dit klinkt als muziek in mijn oren!

Mijn eerste indruk

Mijn eerste indruk van het brood is erg goed. Het brood voelt erg elastisch. De plakjes zijn ook van een, voor glutenvrije begrippen, groot formaat. Dit geeft al goede hoop!

Product informatie

Op de site van Bakker Leo vind je alle informatie over de ingrediënten van hun broden.
Wat ik wel even wil benoemen is dat de broden sporen van lactose kunnen bevatten, omdat er in de bakkerij ook glutenvrije bolletjes en cakeproducten worden gemaakt, bepaal zelf of je hier tegen kan!

Wat vind ik ervan …

Vruchtenbrood met lactosevrije kaas

Het vruchtenbrood:
In 1 woord … WAUW … Ik nam dit brood als tussendoortje bij de koffie. Ik belegde hem met soja boter en lactosevrije kaas. Het brood is luchtig, flexibel en is alles behalve droog.

Links het zonnebloempittenbrood en rechts het bruinbrood

Het bruinbrood:
Dit brood ziet er uit als tarwebrood en zo smaakt het ook! De structuur en smaak doen me denken aan het brood dat ik voor mijn diagnose at.

Het zonnebloempittenbrood:
Dit brood ziet er zooooo aantrekkelijk uit! Ik ben dol op broden met pitten. Het plakje is iets kleiner dan het bruinbrood, maar de smaak is wederom lekker! Het brood is flexibel en luchtig.

Rechts het witbrood en links het meergranenbrood

Het witbrood:
Hoewel ik eigenlijk nooit wit brood eet, vind ik het af en toe stiekem toch wel lekker met een dikke laag boter en hagelslag 🙂 Dit brood is erg zacht van structuur. Het vult iets minder dan de andere broden, maar hij is prima qua smaak.

Het meergranenbrood:
Zoals ik al eerder zei ben ik dol op brood met zaden en pitten. Dit brood heeft aan de buitenkant veel zaden, van binnen mocht het van mij wel iets meer zijn. Ook dit brood is weer erg flexibel en smaakt naar “gewoon” brood.

Conclusie …

Ik ben blij verrast over dit brood! Het is flexibel, heeft een fijne structuur en alle broden zijn ook prima in te vriezen! Je vergeet eventjes dat je glutenvrij eet!!!
Ook qua prijs is het brood een aanrader. Kortom, de broden van Bakker Leo zijn qua kwaliteit en prijs een echte aanrader!

Het brood is hier te bestellen en wordt 2 keer in de week gebakken. De bestellingen van maandag voor 17:00 uur worden op dinsdag gebakken, en woensdag bezorgd. De bestellingen van woensdag voor 17:00 uur worden op donderdag gebakken, en vrijdag bezorgd.

Wil jij ook zo’n pakket winnen?

Wil jij net als mij genieten van dit glutenvrije en lactosevrije brood?
Doe dan mee op de volgende manier:
– Like de Facebook pagina van Bakker Leo
– Like mijn Facebook pagina
– Deel de orginele post over dit artikel, op mijn facebookpagina, openbaar.
– Laat onder het facebook bericht weten wie jij dit pakket gunt. Tag deze persoon en wie weet kan jij hem of haar blij maken. (Je mag het jezelf natuurlijk ook gunnen) Wees creatief!

Hoe maak je extra kans?
– Volg Bakker Leo op Instagram
– Volg gluten-lactosevrijekookkunst op Instagram

Meedoen kan tot maandag 4 februari 20.00 uur. De winnaar krijgt daarna persoonlijk bericht van mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *