Met de juiste paneermeel kun je heel goed zelf een gepaneerde schnitzel maken. Ik maakte deze schnitzel met de paneermeel die ik opgestuurd kreeg van Italian Market.
Heerlijk met zoete aardappelfriet en broccoli.

Ingrediƫnten: (voor 2 personen)
– 2 ongepaneerde schnitzels
– 1 ei
– bakje paneermeel
– 400 gram broccoli
– paar blokjes lactosevrije geitenkaas
– handje pijnboompitjes
– 1 zak verse zoete aardappelfriet
– zout en peper
– olie + margarine om in te bakken

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Klop het ei los en doe de paneermeel in een bakje
– Haal de schnitzel door het ei en bestrooi deze met zout en peper.
– Haal hem vervolgens met beide kanten door de paneermeel.
– Bak de zoete aardappelfriet volgens de verpakking af.
– Maak de broccoli schoon en snij deze in kleine roosjes.
– Kook deze in ruim water met een beetje zout gaar.
– Verhit wat olie en margarine in een pan en bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin. (door de combinatie olie en margarine krijg je een nog knapperige korstje)
– Snij de geitenkaasblokjes in dunne plakjes.
– Giet de broccoli af en strooi de geitenkaasblokjes en pijnboompitjes over de broccoli en breng desgewenst op smaak met een beetje peper.
– Serveer de broccoli met de schnitzel en zoete aardappelfriet.

Eet smakelijk!


One thought on “Schnitzel met zoete aardappelfriet en broccoli”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *