Spaghetti met gehaktballetjes is altijd een goede combinatie. Je kan eindeloos variëren met ingrediënten en het is niet moeilijk om te maken. Heerlijk met een frisse salade erbij.

Ingrediënten: (voor 2 personen)
– half pak glutenvrije spaghetti
– 300 gram rundergehakt
– 1 theelepel sambal manis
– zout en peper
– 1 eetlepel glutenvrije paneermeel
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 ei
– 1 pak tomatenfrito
– 1 groot blikje tomatenpuree
– 1/2 bakje cherry tomaatjes
– 5 snackkomkommers
– 1 eetlepel pijnboompitjes
– 1 eetlepel mayonaise
– 1 eetlepel lactosevrije yoghurt
– 1 theelepel tijm
– margarine om in te bakken

Bereidingswijze:
– Meng het gehakt met de sambal, paneermeel, knoflookpoeder, ei en snuf zout en peper goed door elkaar.
– Draai kleine balletjes van het gehakt.
– Verhit wat margarine in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
– Voeg de tomatenfrito en tomatenpuree toe en laat het geheel langzaam sudderen.
– Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakking.
– Halveer de tomaatjes, snij de komkommer in plakjes.
– Roer de mayonaise en yoghurt door elkaar en breng op smaak met de tijm, zout en peper.
– Roer de dressing door de tomaatjes en komkommer en strooi de pijnboompitjes erover.
– Doe de spaghetti op een bord en doe de saus erover. Serveer met de salade.

Eet smakelijk!


One thought on “Spaghetti met gehaktballetjes”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.