Bij stamppot denk je vaak aan de standaard stamppotten, maar wat dacht je van deze romige stamppot spitskool met lente ui? Heerlijk met een stuk rookworst.
Ingrediënten: (voor 4 personen)
– 1 kilo geschilde aardappelen
– 600 gram gesneden spitskool
– 2 lente uitjes
– 3 eetlepels lactosevrije roomkaas
– 200 gram spekreepjes
– zout en peper
– 1 grote rookworst
Bereidingswijze:
– Kook de aardappelen en spitskool met een klein snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar.
– Leg na 5 minuten de rookworst bij in de pan om deze goed door te verwarmen.
– Bak de spekreepjes bruin en krokant.
– Giet de aardappelen af en stamp het geheel goed door elkaar.
– Roer de roomkaas door de stamppot.
– Snij de lente ui in ringen en voeg deze samen met de spekreepjes toe.
– Breng op smaak met wat peper.
Serveer de stamppot met de rookworst.
Eet smakelijk!
One thought on “Stamppot spitskool met rookworst”