Veel soorten taco’s zijn glutenvrij. Zo ook deze van de Coop. En wist je dat de kruidenmix van Santa Maria ook gluten- en lactosevrij zijn? Ik gebruik niet vaak pakjes, maar ik wilde deze toch een keer uitproberen. En voor een keer is het best makkelijk!
Ingrediënten: (voor 4 personen)
– 1 pak taco’s
– 1 zakje tacomix
– 300 gram gehakt
– 1 zak roerbakgroente champignon
– 1 gele paprika
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 zakje ijsbergsla
– 2 eetlepels mayonaise
– 2 eetlepels lactosevrije yoghurt
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel peterselie
– zout en peper
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Verhit een pan en bak hierin het gehakt rul. (ik voeg bij gehakt bakken nooit margarine toe, omdat er best veel vet uit het gehakt komt)
– Snij de paprika in blokjes.
– Voeg de groente toe en roerbak het geheel tot deze gaar is.
– Voeg de kruidenmix toe en bak het geheel kort aan.
– Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat het geheel kort sudderen.
– Doe de taco’s in de voorverwarmde oven en verwarm deze ongeveer 5 minuten.
– Meng de mayonaise, lactosevrije yoghurt, tijm en peterselie en breng op smaak met wat zout en peper.
– Doe wat ijsbergsla in de taco’s en vul deze vervolgens met het gehakt/groentemengsel.
– Serveer de taco’s met de dip.
Eet smakelijk!
2 thoughts on “Taco’s met home made dip”