Het weer wordt weer iets guurder en de griepbacillen vliegen weer in het rond. En hoe kan je dan beter je weerstand opkrikken dan met een heerlijke kom verse kippensoep.

Ik maakte deze kippensoep met de bottenbouillon van Fundo. Maar je kan ook gewone bottenbouillon gebruiken of een bouillonblokje.

Ingrediënten: (voor 1 pan soep)
– 1 pot bottenkippenbouillon (500ml)
– 350 gram kipdijfilet
– 1 zak soepgroente
– 50 gram glutenvrije spaghetti (in stukjes gebroken)
– zout en peper
– 1 ltr water
– Glutenvrij brood na keuze

Bereidingswijze:
– Doe de bouillon en het water in een pan.
– Leg de kipdijfilets erin en breng het geheel aan de kook.
– Zet het vuur laag en laat het rustig ongeveer 30 tot 45 min zachtjes pruttelen. (tot je de kipdijfilet met de vork in stukjes kan trekken)
– Trek de kipdijfilets uit elkaar met een vork.
– Voeg de soepgroente, in stukjes gebroken spaghetti toe en breng op smaak met wat zout en peper.
– Laat het geheel ongeveer 15 minuten doorkoken tot de groente en spaghetti gaar is.
– Serveer de soep met een broodje.

Eet smakelijk!

One thought on “Verse kippensoep met broodje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *