Zoete aardappel kun je op verschillende manier bereiden. Deze keer gaan we voor een hele lekkere, maar simpele manier. Opgebakken met rozemarijn. Deze combinatie is echt heerlijk! En voor de salade kiezen we dit keer voor de verrassende toevoeging van wilde perzik, met een licht pikante dressing.

Ingrediƫnten: (voor 2 personen)
– 2 grote zoete aardappels
– 2 gekruide speklapjes (ik gebruikte die van de Jumbo)
– 1 zakje ijsbergsla
– 1 wilde perzik
– 6 cherry tomaatjes
– 1 eetlepel mayonaise
– 1 eetlepel lactosevrije yoghurt
– 1 theelepel wasabi mayonaise (ik gebruikte die van Levo)
– 1 avocado
– 1 theelepel rozemarijn
– olie om in te bakken

Bereidingswijze:
– We gaan beginnen met de dressing voor de salade.
– Meng de mayonaise met de lactosevrije yoghurt en de wasabi mayonaise. Zet dit even in de koelkast.
– Schil de zoete aardappel en snij deze in dunne plakjes.
– Bak de speklapjes in een pan zonder olie goudbruin.
– Verhit wat olie in de pan en bak de zoete aardappel bruin en gaar. Voeg de rozemarijn toe.
– Snij de avocado, tomaatjes en wilde perzik in blokjes en voeg deze bij de ijsbergsla. Schenk hier de dressing over.
– Serveer de aardappeltjes met de speklap en de salade.

Eet smakelijk!

One thought on “Zoete aardappel met speklapjes en salade”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *