Wist je dat zoete aardappels enorm veel vezels bevatten? En bomvol met vitamine C zitten. Altijd goed om wat extra vitamientjes binnen te krijgen met dit gure weer. Zoete aardappel kan je op vele manieren in de maaltijd verwerken, dit keer staat er gebakken zoete aardappel met rozemarijn op het menu.

Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 300 gram zoete aardappelblokjes (ik gebruikte die van Aviko)
– rozemarijn
– 200 gram gekruid boeren gehakt (ik gebruikte die van de Coop)
– 400 gram sperziebonen
– 6 plakjes ontbijtspek
– zonnebloem olie

Bereidingswijze:
– Maak de sperziebonen schoon.
– Kook de sperziebonen in ongeveer 7 minuten beetgaar.
– Verdeel ze in 6 porties en rol de ontbijtspek om de porties sperziebonen.
– Draai van het gehakt kleine gehaktballetjes. (Mocht het gehakt te droog zijn, dan kan je evtueel een ei toevoegen, maar het gehakt wat ik had plakte al goed!)
– Verhit wat olie in de pan en bak de gehaktballetjes mooi bruin. Tip, draai de gehaktballetjes pas wanneer ze uit zichzelf los laten. Dit kan je testen door even de pan iets te schudden.
– Verhit ondertussen in een andere pan ook wat olie. Bak hierin de zoete aardappelblokjes.
– Bak de sperzieboon rolletjes kort in een droge pan tot het spek een beetje verkleurd.
– Voeg wanneer de zoete aardappelblokjes bijna gaar en bruin zijn de rozemarijn naar smaak toe. En bak dit even mee tot de aardappeltjes helemaal gaar en bruin zijn.
– En opscheppen maar 🙂

Eet smakelijk!



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.