zoete aardappel stamppot

Spruitjes saai en ouderwets? Totaal niet, met dit recept steek je spruitjes in een hip, nieuw jasje. Stamppot, maar dan net iets anders dan je gewend bent. Maar echt super lekker!

Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 2 grote zoete aardappels
– 400 gram spruitjes
– 1 ui
– 2 saucijsjes
– 2 eetlepels lactosevrije roomkaas
– 1/2 theelepel kurkuma
– zout en peper naar smaak
– olie om in te bakken

Bereidingswijze:
– Maak de spruitjes schoon en kook ze beetgaar.
– Schil de zoete aardappel en snij deze in kleine blokjes.
– Kook de zoete aardappel gaar.
– Bak ondertussen de saucijsjes. Wanneer deze bruin zijn, voeg je een beetje water toe en laat je ze gaar sudderen.
– Schil de ui en snij deze in kleine stukjes.
– Verhit een klein beetje olie in de pan en bak de ui met de kurkuma glazig.
– Voeg de spruitjes toe en roerbak deze totdat ze helemaal gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
– Giet de zoete aardappel af en stamp deze met de roomkaas tot een puree.
– Voeg de spruitjes toe aan de zoete aardappelpuree en roer alles goed door elkaar.
– Serveer met het saucijsje.

Eet smakelijk!

2 thoughts on “Zoete aardappel stamppot met spruitjes en saucijs”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *