Een oer-Hollands recept, stamppot rauwe andijvie met spekjes. Wist je dat andijvie vol met vitamine A en C zit?
Deze stamppot is heerlijk met een tartaartje.
Ingrediënten:
– 250 gram kruimige aardappelen
– 400 gram gesneden andijvie
– 125 gram gerookte spekblokjes
– 75 ml sojamelk
– nootmuskaat
– 2 tartaartjes
Bereidingswijze:
– Schil de aardappelen en kook ze met een klein snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar.
– Bak de tartaartjes aan beide kanten bruin. Hou je van een tartaartje die niet al te rood van binnen is? Wikkel hem dan nadat hij bruin is in aluminiumfolie. Zo gaart hij rustig naar en wordt hij niet droog.
– Bak de spekblokjes uit. Bewaar het spekvet!
– Giet de aardappelen af.
– Verwarm de sojamelk.
– Stamp de rauwe andijvie met de aardappelen, sojamelk en spekjes.
– Voeg nootmuskaat naar smaak toe.
– Serveer de stamppot met de tartaar.
Eet smakelijk!
3 thoughts on “Stamppot rauwe andijvie met tartaar”