Gluten- en lactosevrije lasagne, zonder zakjes. Het is niet moeilijk!

Ik gebruik voor dit recept gele linzen lasagne van de Albert Heijn. Dit vind ik persoonlijk de lekkerste glutenvrije lasagnebladen.

Ingrediënten: (voor 3 personen)
– 1 pak gele linzen lasagnebladen
– 1 pak tomaten frito olijf
– 1 zak Italiaanse roerbakgroente
– 300 gram gehakt
– 2 uien
– 2 theelepels rozemarijn
– zout en peper naar smaak
– 3 plakjes lactosevrije kaas voor door de saus
– 4 plakjes lactosevrije kaas voor garnering.
– Olie om in te bakken

Bereidingswijze:
– Snij de ui in stukjes.
– Verhit in een pan een beetje olie. Bak hierin het gehakt met de ui rul.
– Voeg de roerbakgroenten toe en bak deze kort mee.
– Doe de tomaten frito bij de groenten en breng op smaak met de rozemarijn, zout en peper.
– Roer 3 plakjes kaas door de saus zodat deze romiger wordt. Laat de kaas goed smelten.
– Schep een laagje saus in een ovenschaal. Leg hier de lasagne bladen bovenop en vervolgens weer een laagje saus. Herhaal dit tot alle bladen en saus op zijn. Eindig met een laagje saus.
– Leg de plakjes kaas bovenop de laatste laag saus.
– Bak de lasagne in ongeveer 30-45 min gaar op 220 graden. Mocht de lasagne halverwege te bruin worden, dek deze dan af met aluminiumfolie.

TIP: Blijven jouw lasagnebladen altijd hard? Maak de lasagne dan een uurtje eerder. Zo zijn de bladen al wat zachter als je de lasagne in de oven doet.

Eet smakelijk!

2 thoughts on “Lasagne”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *