Wist je dat zalm en avocado een heerlijke combinatie is? Bij deze pasta maken we een “sausje” van avocado. Heerlijk voedzaam.
Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 4 a 5 nestjes glutenvrije tagliatella
– 2 stukjes zalmfilet
– 1 ui
– 1/2 bakje cherry tomaatjes
– 2 grote rijpe avocado’s
– 50 gram lactosevrije Parmezaanse kaas
– sap van 1 citroen
– 1 theelepel peterselie
– 4 eetlepels olijfolie
– zout en peper
– olie om in te bakken
Bereidingswijze:
– Kook de tagliatella volgens de aanwijzingen op de verpakking.
– Haal de pit uit de avocado en doe het vruchtvlees in een kom.
– Voeg hierbij de Parmezaanse kaas, citroensap, peterselie en olijfolie.
– Pureer het geheel met de staafmixer. Breng op smaak met wat zout en peper.
– Snij de zalmfilet, tomaatjes en ui in kleine blokjes.
– Verhit wat olie en bak de ui glazig.
– Voeg de zalm toe en bak deze kort mee. Voeg op het laatst de tomaatjes toe.
– Giet de tagliatella af en voeg deze bij het zalmmengsel.
– Voeg 2/3 van het avocado mengsel toe en verwarm het geheel kort door.
– Doe de pasta op een bord en garneer met een lepel van het avocado mengsel. Desgewenst kun je nog wat Parmezaanse kaas toevoegen.
Eet smakelijk!