
Je kent natuurlijk wel de “gewone” stamppot rauwe andijvie. Maar wist je dat deze ook heerlijk is met rucola en rode paprika? 
Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 200 gram rauwe andijvie
– 6 grote aardappelen
– 100 gram rucola 
– 1 rode paprika
– 125 gram spekreepjes
– 100 ml lactosevrije melk
– 2 gehaktstaven (Jumbo)
– margarine om in te bakken
– snufje zout
Bereidingswijze:
– Schil de aardappelen en kook deze met een snufje zout gaar. 
– Verhit ondertussen wat margarine in de pan en bak de gehaktstaven rondom goud bruin. 
– Bak de spekjes in een droge pan tot deze bruin zijn. 
– Snij de paprika in kleine blokjes. 
– Voeg water toe en laat de gehaktstaven gaar sudderen. 
– Giet als de aardappelen gaar zijn deze af. 
– Verhit de lactosevrije melk. 
– Stamp de aardappelen met de rucola, andijvie en de melk. 
– Wanneer de stamppot goed smeuïg is roer je de paprikablokjes erdoor. 
– Serveer met de spekjes en de gehaktstaaf. 
Eet smakelijk! 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
One thought on “Stamppot rauwe andijvie met een twist”