Ik kreeg een tijdje geleden kruidenmixen opgestuurd van Simply spices. Waaronder ook de gehakttwist mix. Daar maakte ik deze heerlijke gehaktballen van!

Ingrediƫnten: (voor 4 personen)
– 400 gram rundergehakt
– 1 ei
– 1 eetlepel glutenvrij paneermeel
– 1 eetlepel gehakttwist mix (simply spices)
– 800 gram sperziebonen
– 1 zak aardappelbolletjes
– margarine om in te bakken
– snufje nootmuskaat

Bereidingswijze:
– Meng het gehakt met de ei, paneermeel en gehaktmix. Kneed alles goed door elkaar. En draai hier 4 gelijke ballen van.
– Verhit wat margarine in pan en bak de gehaktballen rondom goud bruin. (TIP: Draai de gehaktballen pas om wanneer deze vanzelf loslaten! Doe dit met een lepel, zo blijven je gehaktballen heel)
– Voeg water toe en laat de gehaktballen op een laag vuurtje gaar sudderen.
– Bereid de aardappelbolletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
– Maak de boontjes schoon en kook deze in ongeveer 10 minuten gaar.
– Giet de boontjes af en strooi wat nootmuskaat over de boontjes.
– Serveer de gehaktballen met de boontjes en de aardappelbolletjes.

Eet smakelijk!

One thought on “Gehaktbal met sperziebonen en aardappelbolletjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *