Je kent natuurlijk wel de “gewone” stamppot rauwe andijvie. Maar wist je dat deze ook heerlijk is met rucola en rode paprika?

Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 200 gram rauwe andijvie
– 6 grote aardappelen
– 100 gram rucola
– 1 rode paprika
– 125 gram spekreepjes
– 100 ml lactosevrije melk
– 2 gehaktstaven (Jumbo)
– margarine om in te bakken
– snufje zout

Bereidingswijze:
– Schil de aardappelen en kook deze met een snufje zout gaar.
– Verhit ondertussen wat margarine in de pan en bak de gehaktstaven rondom goud bruin.
– Bak de spekjes in een droge pan tot deze bruin zijn.
– Snij de paprika in kleine blokjes.
– Voeg water toe en laat de gehaktstaven gaar sudderen.
– Giet als de aardappelen gaar zijn deze af.
– Verhit de lactosevrije melk.
– Stamp de aardappelen met de rucola, andijvie en de melk.
– Wanneer de stamppot goed smeuïg is roer je de paprikablokjes erdoor.
– Serveer met de spekjes en de gehaktstaaf.

Eet smakelijk!

One thought on “Stamppot rauwe andijvie met een twist”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *