Wil jij een simpele taart, maar wel met een mooie look? Dan is dit recept echt een aanrader! Je gasten zullen onder de indruk zijn van deze verrukkelijke laagjestaart.

Ingrediënten:
Voor de amandellaagjes:
– 200 gram amandelmeel
– 200 gram suiker
– 4 eieren (5 bij kleine eitjes)
– citroenschil van 1 citroen
– beetje kaneel naar smaak
Voor de chocoladefrosting:
– 300 ml kokosmelk
– 125 gram cacao (hou je van bitter, dan kan je iets meer doen)
– 80 ml honing
– 30 ml gesmolten kokosolie
Voor de garnering:
– frambozen
– chocolade chuncks extra puur (de ruijter)

Overige:
– 3 bakblikken van 15 cm
– bakpapier
– beslagkommen, garde, paletmes (of iets anders waarmee je de taart kan aansmeren)

Bereidingswijze:
– Je begint met het bakken van 3 amandeltaartjes.
– Roer de eieren met de suiker goed door elkaar zodat de suiker vermengt met het eieren.
– Voeg de amandelmeel, de citroenrasp en het kaneel erbij en roer het tot een egaal beslag.
– Bekleed de bakvormen met bakpapier en verdeel het beslag in de 3 vormen.
– Bak de amandeltaartjes op 175 graden in ongeveer 15 min af. De taart mag van binnen nog een beetje klef zijn.
-Haal de taartjes met bakpapier uit de vorm en laat de taartjes afkoelen.
– Doe alle ingrediënten voor de chocoladefrosting in een kom en roer dit tot een egaal mengsel.
– Als je taartjes goed afgekoeld zijn is het tijd om de taart op te bouwen.
– Leg het eerste amandeltaartje op een bord. Smeer hier een laag chocoladefrosting op. Leg vervolgens het volgende taartje erop en smeer hier ook weer chocoladefrosting op. Vervolgens leg je het laatste taartje op de chocoladefrosting.
– Nu ga je de hele taart insmeren met de rest van de chocoladefrosting. Dit gaat het makkelijkste als je bovenop begint en dan vervolgens de zijkanten insmeert en je hierbij het bord draait.
– Als de taart helemaal bedekt is, laat je hem stevig worden in de koelkast.
– Als je taart stevig is (de frosting wordt niet hard!) is het tijd om de taart te versieren.
– Leg de frambozen bovenop de taart, zodat de hele bovenkant bedekt is.
– Als laatste strooi je de chocolade chuncks erover. En je pareltje is klaar 🙂

Eet smakelijk!


6 thoughts on “Amandel-chocoladetaart met frambozen”

  1. Hallo,

    Dit ziet er heel lekker uit! Ik vraag me alleen af hoeveel suiker er in de amandeltaartjes moet – de suiker staat niet bij de benodigdheden.

    1. Hoi Kimmy,
      Bij mij heeft hij nooit de vriezer gehaald, vaak was hij voor tijd al op. Maar mocht hij bij jou de vriezer halen, dan ben ik zeker benieuwd of het wil. Ik zou het alleen niet doen als je diepvries frambozen hebt gebruikt.
      In de koelkast is hij 3 dagen houdbaar.

    1. Er gaan nu ongeveer 6 tot 8 stukjes taart uit. Je kan proberen om de hoeveelheden te halveren. Maar dan moet je ook een nog kleinere bakvorm hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *