Risotto kun je op vele manieren maken, maar heb je al eens gedacht aan deze combinatie met spinazie en garnalen?

Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 200 gram risotto
– 600 ml groentebouillon (600 ml gekookt water en 1 bouillon blokje)
– 200 ml witte wijn
– 1 ui
– 300 gram verse spinazie
– 50 gram Parmezaanse kaas
– 1 bakje knoflook garnalen (ik gebruikte de verse garnalen van de jumbo)
– zout en peper naar smaak
– olie om in te bakken

Belangrijke materialen om de perfecte risotto te maken:
– Pan met dikke bodem
– houten spatel

Bereidingswijze:
– Roerbak de verse spinazie zonder olie tot deze geslonken is.
– Laat de spinazie uitlekken en afkoelen.
– Snipper de ui en fruit deze aan in een pan met olie.
– Voeg de risotto rijst toe en bak deze 2 a 3 minuutjes mee. Blijf deze regelmatig omroeren!
– Blus het geheel af met de witte wijn.
– Als de wijn is opgenomen begint het echte werk. Zet het vuur niet te hoog. Tijd nemen is erg belangrijk om je risotto te laten slagen! Voeg een kleine hoeveelheid bouillon toe en blijf voorzichtig roeren! Probeer de risotto rijst niet “kapot” te roeren. Als de bouillon volledig is opgenomen, voeg je een nieuwe hoeveelheid toe. Dit doe je tot de risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 20 a 25 minuten. Neem hier goed de tijd voor en zet het vuur niet te hoog, anders wordt je risotto een soepje.
– Bak ondertussen de garnalen even kort in een koekenpan.
– Als de risotto gaar is zet het vuur dan uit.
– Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer deze goed door.
– Vervolgens voeg je de spinazie toe en eventueel wat zout en peper.
– Serveer de risotto met de garnalen.

Eet smakelijk!

One thought on “Risotto met spinazie en garnalen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.