Een frietje kapsalon is een gerecht bestaande uit friet bedekt met shoarma met daarop kaas, even onder de grill gezet, zodat de kaas smelt, geserveerd met een simpele salade.

Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 1/2 zak ovenfriet
– 300 gram shoarmavlees
– 1 ui
– 2 plakken lactosevrije kaas
– 1 zakje komkommer rauwkost
– olie om in te bakken
– zout

Bereidingswijze:
– Bereid de ovenfriet in de oven of air fryer zoals aangegeven op de verpakking.
– Snij de ui in stukjes.
– Verhit wat olie in de pan en bak de ui glazig.
– Voeg de shoarma toe en bak deze goudbruin.
– Als de friet krokant is doe je deze in een ovenschaal.
– Strooi een beetje zout naar smaak over de friet.
– Strooi de shoarma over de friet en dek deze af met de kaas.
– Zet de schaal in een warme oven met grill en laat in ongeveer 5 – 10 minuten de kaas goed smelten. (tijd is afhankelijk van de oven, hou het geheel dus goed in gaten!)
– Als de kaas gesmolten is leg je de rauwkost bovenop het geheel.
– Serveer met een saus naar keuze.

Eet smakelijk!

2 thoughts on “Frietje Kapsalon”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *