Buiten gaat de storm te keer. En hoe fijn is het dan als je hele huis naar vers gebakken cake ruikt.

Dit weekend maakte ik samen met mijn buurmeisje van 10 jaar deze heerlijke boeren appelcake met de bloem die ik een tijdje geleden van Lisa’s Choise kreeg.

Ingrediënten:
– 200 gram plantaardige margarine + een beetje om in te vetten
– 200 gram kristalsuiker
– 3 eieren
– 200 gram glutenvrije bloem (ik gebruikte de bloem van Lisa’s Choise)
– 10 gram bakpoeder
– 3 eetlepels soja melk
– 2 appels
– 1 theelepel kaneel
– 2 eetlepels kandij suiker

Extra benodigdheden:
– springvorm van 24 cm

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Vet de springvorm in.
– Klop met een mixer de boter en de suiker goed door elkaar.
– Voeg één voor één de eieren toe. Mix tussendoor de massa goed door elkaar.
– Zeef de bloem met de bakpoeder boven de kom en mix alles door elkaar tot er een glad beslag ontstaat.
– Voeg 3 eetlepels soja melk toe en mix het beslag nog even kort door elkaar.
– Doe het beslag in de springvorm en strijk deze een beetje glad.
– Schil de appels en snij deze in dunne plakjes.
– Meng de appels met de kaneel.
– Leg de plakjes bovenop het beslag.
– Bestrooi de appels met kandij suiker.
– Bak de cake in ongeveer 45-50 min op 180 graden goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!

One thought on “Glutenvrije en lactosevrije boeren appelcake”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.