Lasagne is altijd een van mijn favoriete gerechten geweest. Het voordeel van dit gerecht vind ik dat je hem op een rustig moment kan maken en later zo in de oven kan schuiven. Ideaal dus als je wat minder tijd hebt ’s avonds.

Ingrediënten: (voor 1 schaal lasagne)
– 1 pak glutenvrije lasagne bladen
– 300 gram gehakt
– 1 zak macaroni roerbakgroente
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 pakje gezeefde tomaten
– 1 pakje tomatenfrito
– 1 eetlepel pastakruiden (simply spices)
– 4 plakjes lactosevrije kaas
– 60 gram Parmezaanse kaas
– margarine om in te bakken

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Verhit een klein beetje margarine in een pan en bak het gehakt hierin rul.
– Voeg de macaroni groente en de kruiden toe en bak het geheel kort.
– Voeg de tomatenpuree toe en roer het geheel goed door elkaar.
– Voeg vervolgens de gezeefde tomaten, tomatenfrito en de parmezaanse kaas toe.
– Laat het geheel even sudderen.
– Doe een laagje saus in een ovenschaal en leg daarop de lasagnebladen. Herhaal dit proces tot alle bladen op zijn. Eindig met een laagje saus.
– Leg de plakjes kaas bovenop de laatste laag saus.
– Bak het geheel in ongeveer 30 – 40 minuten gaar.

Eet smakelijk!

One thought on “Lasagne”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *