Een snelle en simpele ovenschotel, daar hou ik van! En deze combinatie is echt super lekker! Hij staat in no-time in de oven en is echt super simpel.
Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 4 zoete aardappels
– 1 flinke prei
– 200 gram gehakt
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1/2 bakje lactosevrije roomkaas
– 1 theelepel tijm
– 1 a 2 plakken lactosevrije geitenkaas (Beemster)
– zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
– Schil de zoete aardappel en snij deze in plakjes.
– Kook ze beetgaar in ongeveer 5 minuten.
– Verwarm de oven voor op 220 graden.
– Snij de ui en knoflook fijn.
– Rul het gehakt met de ui en knoflook. Breng op smaak met wat zout en peper.
– Snij de prei in ringen en doe deze in een ovenschaal.
– Roer de tijm en lactosevrije roomkaas door elkaar.
– Smeer dit bovenop de prei.
– Vervolgens leg je het gehaktmengsel er boven op.
– En daarna de plakjes zoete aardappel.
– Tot slot beleg je de zoete aardappel met de geitenkaas.
– Zet de ovenschaal in de oven en bak het geheel af tot de geitenkaas gesmolten en licht verkleurd is.
Eet smakelijk!
3 thoughts on “Ovenschotel met zoete aardappel, prei en gehakt”