Quiche is heerlijk als avondeten, maar doet het ook prima de volgende dag bij de lunch. Je kan deze quiche zowel warm als koud eten. Door de kokosmeel heeft deze quiche een heel klein zoet tintje.

Ingrediënten: (voor springvorm van 26 cm)
Voor de bodem:
– 85 gram kokosmeel
– 110 gr lactosevrije boter
– 2 eieren
– extra boter voor invetten van springvorm

Voor de vulling:
– 450 gram broccoli gebruikt
– 200 gram spekblokjes
– 200 gram champignons
– 2 uien
– 5 eieren
– 1 flesje lactosevrije kookroom
– zout en peper.

Overige benodigdheden:
– springvorm van 26 cm
– keukenmachine met deeghaak
– wok of koekenpan
– maatbeker

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Zorg ervoor dat de boter zacht is. Je kan hem even zacht laten worden in de magnetron.
– Doe de ingrediënten voor de bodem in een beslagkom en kneed alles met een deeghaak tot een glad deeg.
– Vet de springvorm in.
– Bekleed de springvorm met het deeg.
– Maak de broccoli schoon en snij deze in kleine roosjes.
– Kook de broccoli beetgaar.
– Bak de spekjes met de ui en champignons tot deze bruin zijn.
– Bak aan het einde de broccoli kort mee.
– Kluts de eieren met de kookroom in een maatbeker. Voeg zout en peper toe.
– Verdeel het groentemengsel in de springvorm.
– Giet het eimengsel over het groentemengsel.
– Bak de quiche in ongeveer 30 a 45 min op 180 graden tot deze mooi bruin gekleurd is en het eimengsel gaar is.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.