De tijd van stamppotten breekt weer aan. En wat dacht je dan van deze romige stamppot snijbonen?

Ingrediënten: (voor 4 personen)
– 1 kilo kruimige aardappelen (geschild)
– 600 gram snijbonen
– 1 ui
– 200 gram spekreepjes
– 4 gehaktstaven
– scheutje lactosevrije melk
– margarine om in te bakken
– zout en peper

Bereidingswijze:
– Kook de aardappelen in een grote pan met water en een snufje zout. Voeg ongeveer halverwege de snijbonen toe en kook deze gaar.
– Verhit wat margarine in de pan en bak de gehaktstaven bruin. Voeg wat water toe en laat ze op een laag pitje sudderen.
– Snipper de ui en bak deze samen met de spekjes.
– Als de aardappelen en snijbonen gaar zijn giet deze dan af.
– Voeg een klein scheutje hete melk toe en stamp het geheel tot een smeuïge stamppot.
– Voeg de spekjes en ui toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met wat peper.
– Serveer de stamppot met de gehaktstaaf.

Eet smakelijk!

One thought on “Stamppot snijbonen met gehaktstaaf”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.