Deze maaltijd is echt een verwennerij voor een lazy weekend! Het gehaktbrood kan je al een dag van te voren maken, zodat je binnen no-time een lekkere maaltijd op tafel hebt staan.
Ingrediënten: (voor 2-3 personen)
Voor het gehaktbrood
– 300 gram half om half gehakt
– 4 eieren
– 1 blikje tomatenpuree
– scheutje lactosevrije melk
– 1 ei
– 1 handje nachochips
– 1 ui
– 1,5 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel paprika poeder
– 2 theelepels peterselie
– zout en peper naar smaak
– olie om cakevorm in te vetten
Overige ingrediënten:
– 1/2 zak ovenfrietjes
– 1/2 komkommer
– 1 avocado
– 2 tomaten
– 1 eetlepel lactosevrije yoghurt
– 2 eetlepels mayonaise
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 handje pijnboompitjes
– zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
– Maak het gehaktbrood volgens het recept dat ik eerder online zette. Het recept vind je hier.
– Verwarm de airfryer of oven voor.
– Bereid de frietjes volgens de verpakking.
– Snij de komkommer, tomaat en avocado in kleine blokjes. En meng dit door elkaar.
– Meng de yoghurt met de mayonaise, rozemarijn en zout en peper.
– Giet de dressing over de komkommer, tomaat en avocado.
– Garneer met de pijnboompitjes.
– Snij het gehaktbrood in plakjes en serveer met de frietjes en salade.
Eet smakelijk!
One thought on “Frietjes met gehaktbrood en salade”