Als je gluten- en lactosevrij moet eten is het soms even goed zoeken naar producten die je mag eten. En hoe makkelijk is het dan om vanuit huis je boodschappen al uit te zoeken en op je boodschappenlijstje te zetten of om ze te bestellen? In dit artikel lees je mijn favoriete winkels om online boodschappen te bestellen.

Zelf gebruik ik vaak de Jumbo en Albert Heijn app om boodschappenlijstjes te maken, boodschappen te bestellen of om screenshots te maken van producten als iemand anders boodschappen doet.

Daarnaast is het voor mij een soort sport geworden om nieuwe producten te ontdekken. Ik kan soms uren de app afzoeken naar nieuwe producten waarvan ik niet wist dat ze gluten- en lactosevrij zijn.

1. Jumbo

De jumbo heeft een handige app en website waar je op categorie kan zoeken. Daarnaast kun je een speciale filter aanzetten op allergieën. Hierin komen alleen niet alle producten naar voren. Wel kan je specifiek per product de ingrediënten zien. Zo kan je thuis alvast etiketten checken!

Voorbeeld van producten waarbij filter is toegepast

Je kan ervoor kiezen om je boodschappen te laten bezorgen (helaas is dit nog niet overal mogelijk) of om de boodschappen klaar te laten zetten in een pick-up point.

Een kleine kanttekening hierbij is wel dat het altijd goed opletten blijft. Soms veranderen ingrediënten en dan loopt de website en app niet gelijk. Dus check altijd thuis nog de ingrediënten.

2. Albert Heijn

Bij de Albert Heijn kan je boodschappen online bestellen en thuis laten bezorgen, maar je kan ze ook ophalen bij een pick-up point.

Wat ik een voordeel van de Albert Heijn vind, is dat hun eigen merk logo’s bevat of een product gluten- en lactosevrij is.

De Albert Heijn gebruikt deze logo’s

In de app en op de website kan je van bijna alle producten de ingrediënten checken en hier kun je een filter toepassen.
Ook hierbij geldt wel, check altijd thuis nog een keer voor de zekerheid de ingrediënten, omdat het heel soms niet overeenkomt door verandering van ingrediënten.

Voorbeeld van producten waarbij filter is toegepast

3. Glutenvrijemarkt.com

Regelmatig bestel ik ook producten bij de glutenvrijemarkt.com. Vooral specifieke gluten-en lactosevrijeproducten beste ik hier. Je kan dan denken aan ontbijtgranen, meelmixen of afbakbroodjes.

Een tip: Hou de site van glutenvrijemarkt.com goed in de gaten. Ze hebben regelmatig leuke aanbiedingen, wat je gluten- en lactosevrije dieet wat goedkoper maakt 🙂

4. Glutenvrijewebshop

Een andere favoriete webshop van mij is de glutenvrijewebshop.
Wat ik hier zo fijn aan vind, is de duidelijke filter! Met een simpele klik, heb je zo je producten gefilterd.

Ook voegen ze regelmatig nieuwe producten toe. En hebben ze leuke aanbiedingen! Schrijf je in voor hun nieuwsbrief, en blijf hiervan op de hoogte.

5. Holland & Barret

Regelmatig heeft Holland & Barret gluten- en lactosevrije producten in de aanbieding, zoals bijvoorbeeld 2e artikel voor 1 euro.

Tot slot

Wat zijn jouw favoriete winkels om online je gluten- en lactosevrije boodschappen te doen? Let me know!!!

One thought on “Mijn favoriete winkels om online boodschappen te doen”

  1. Mij favoriete winkels om online inkopen te doen
    De glutenvrijemarkt en de glutenvrije webshop
    Je kunt daar alles in 1 klik bestellen zonder 10 winkels te moeten afrijden om alles bij elkaar te zoeken en handige dat het gewoon aan huis word geleverd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *