witlofsalade

Witlof kan je op vele manieren bereiden. Ik maakte er dit keer een salade van met appel, rozijntjes en walnoot.
En wist je dat tartaar een goede bron van eiwitten bevat?

Ingrediƫnten: (voor 2 personen)
– 2 runder tartaartjes
– 1 zakje aardappelpartjes in schil
– 2 stronkjes witlof
– 1 handje rozijnen
– 1 handje walnoten
– 1 appel
– mosterd/dille dressing (Hela)
– olie / plantaardige margarine om in te bakken

Bereidingswijze:
– Verhit wat olie in een pan en bak de aardappeltjes goudbruin.
– Snij het kontje van de witlof en verwijder de kern (Dit is nml erg bitter!)
– Snij de witlof in reepjes.
– Verwijder het klokhuis uit de appel en snij de appel in stukjes.
– Verhit ondertussen wat plantaardige margarine in een andere pan en bak de tartaartjes aan beide kanten bruin. (Let op, de tartaar mag nog iets rood van binnen zijn. Baktijd ongeveer 2 a 3 minuten aan beide kanten)
– Leg de witlof op het bord. Leg daar de appel, walnoten en rozijntjes bovenop en sprenkel een beetje dressing erover.
– Serveer met de gebakken aardappeltjes en de tartaar.

Eet smakelijk!

One thought on “Gebakken aardappeltjes met tartaar en witlof”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *