rijst met kip/kerrie

Kip/ kerrie zonder pakjes en zakjes. Met dit recept zet je in no-time een heerlijke verse maaltijd op tafel! En het is totaal niet moeilijk om te maken.

Ingrediënten: (voor 4 personen)
– 2 kipfilets
– 1 gele paprika
– 1 rode paprika
– 2 uien
– 400 gram sperziebonen
– 2 eetlepels kerriepoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 eetlepel kurkuma
– 2 theelepels gemalen koriander
– 600 ml kokosmelk
– 1 flinke eetlepel arrowroot (of ander bindmiddel)
– 1 pak basmatirijst
– olie om in te bakken

Bereidingswijze:
– Zet een pan water op het vuur en wanneer het water kookt voeg je de basmatirijst toe. Kook deze 10 minuten. Wanneer hij gaar is, giet je hem af en laat je hem nog 10 minuten met de deksel op de pan staan.
– Maak de boontjes schoon en kook deze tot ze bijna gaar zijn.
– Snij de kipfilet, ui en paprika in blokjes.
– Verhit wat olie in een braadpan of hapjespan.
– Fruit de ui glazig en voeg daarna de kipfiletblokjes toe.
– Bak de kipfilet aan alle kanten bruin.
– Voeg de kruiden toe en roer alles even goed door elkaar.
– Vervolgens voeg je de paprika en boontjes toe. Bak dit even kort mee.
– Voeg de kokosmelk toe en breng dit aan de kook.
– Laat het geheel ongeveer 5 minuten pruttelen.
– Dik de kip/kerrie in met de arrowroot en laat het tot de gewenste dikte inkoken. Ik liet het ongeveer 5 minuten onder goed roeren koken.
– Serveer de kip/kerrie met de rijst.

Eet smakelijk!

3 thoughts on “Rijst met kip/kerrie”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.